Project Mij

Controle over je auto-immuunziekte

Het immuunsysteem is opgebouwd uit de bouwstenen die je aanbiedt. Het verband tussen het westerse eetpatroon en een auto-immuunziekten is al jaren bekend. Dit heeft te maken met de opbouw van de celwanden en de manier waarop cellen van het immuunsysteem geprogrammeerd zijn.

Enerzijds worden meer activerende witte bloedcellen (Thelpercel) aangemaakt met het westerse eetpatroon. De tegenhanger is de witte bloedcel die een sederende werking heeft. Daar worden juist veel van aangemaakt door het eten van meervoudig onverzadigde vetten. Door een tekort daarvan worden die te weinig aangemaakt. Dus wel veel immuuncellen die ontsteking maken en heel weinig die ontsteking remmen.

Anderzijds komen er voedingsonderdelen in de bloedbaan omdat de darmen verzwakt zijn. De miniscule voedingselementen worden gezien als indringers waar het immuunsysteem op af gaat. Je kan het zien als een trigger. Welk deel van de lichaamseigen cellen ontvankelijker zijn voor de aanval hangt af van de persoonlijke predispositie. Hoe dit precies werkt staat beschreven in het boek Project Mij.

Het gevolg is dat al jouw energie opgebruikt wordt hierdoor. Moe is hierin een sleutelwoord. Aangezien voedingseiwitten tot 8 weken in het spijsverteringsstelsel kunnen verblijven kan het bij sommigen moeilijk zijn om te koppelen aan een maaltijd of onderdeel. Je bent gewoon continue moe en soms erger moe.

We hebben dus te maken met een immuunsysteem die op scherp staat. Hoe ga je ervoor zorgen dat dit systeem niet besluit om de aanval in te zetten?

Verander de bouwstenen en dus de lange termijn ontstekingsreactie: Artikel Celwerking en vetten
Verander de gejaagdheid in het lichaam met je mindset: Artikel Medische yoga of Meditaties
Elimineer acute ontstekingsreacties vanuit je voeding: Artikel Het nut van een eliminatiedieet.

Na het lezen van deze artikelen hoop ik dat je kennis over het lichaam met een auto-immuunziekte is toegenomen.

Schaf hier jouw exemplaar aan!

 

Project-mij Controle over je auto-immuunziektel

 

Merlijn Boekhandel

 

Wil je meer weten of heb je een vraag? Neem dan contact met mij op.

Klik hier om contact op te nemen

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok