Project Mij

Controle over je auto-immuunziekte

Heb je last van een lekkende darm dan betekent het dat stoffen uit de darmen ongecontroleerd binnenkomen tussen weefsels en bloedbanen. Door een verminderde opname van benodigde voedingsstoffen en mineralen kunnen symptomen verergeren of veranderen. Je merkt hier weinig van. Zeker in het begin.

Na een aantal jaren gaan de problemen zich opstapelen. Door tekorten enerzijds en een verminderde werking van de spijsverteringsorganen bouwen zich problemen op. In het schema van Reckeweg wordt een dergelijke verergering weergegeven. Bij het voort schrijden van de tijd ontwikkelen zich bijvoorbeeld auto-immuunziekten. 

Feitelijk gebeuren er 2 dingen:


1 Je lichaam het moet doen met een chronisch verminderde opname van voedingsstoffen. Het hele systeem verzwakt.
2 Je lichaam moet de gelekte stoffen onschadelijk maken. De constante toevoer maakt dat je immuunsysteem 1 grootverbruiker is in energie 2 agressiever wordt en 3 tot slot eigen cellen gaat aanvallen die lijken op de schadelijke stoffen.

Heb je een krachtige constitutie dan kan je de klachten goed compenseren Dan heb je alleen klachten als je slecht in je vel zit of teveel van jezelf vergt. Je hebt op zijn tijd veel klachten maar over het algemeen functioneert je lichaam goed. Jouw interne kracht zorgt ervoor dat beschadigingen kunnen herstellen. Dit kan je decennia volhouden.
Misschien heb jij de pech dat je een zwakke constitutie hebt, of is jouw algemene lichaamskracht verzwakt door de beschadigingen. Dan gaan de klachten langer duren voordat ze over zijn. ten minste, als je er niets aan doet wat op de oorzaak gericht is. Veel medicijnen zijn eerder gericht op het weghalen dan een symptoom. Dan is de klacht tijdelijk weg, het zal echter terug komen óf op een andere manier terugkomen. Medicijnen zijn prima als tijdelijke oplossing. Wil je de oorzaak aanpakken dan zal je een zorgverlener moeten vinden die het gehele plaatje van jouw klachten kan plaatsten. Want huid, darmen, blaas en ademhaling zijn geen aparte onderdelen van jouw lijf. Jouw lichaamskracht kan ongehinderd stromen als het geheel stroomt.

Is lekkende darmsyndroom te behandelen?
De moeilijkheid begint bij het ontdekken. Een goede therapeut herkent dit syndroom. Bij de literatuurstudie vielen veel puzzelstukjes op hun plaats. Veelal werden cliëntervaringen bevestigd.
Wat duidelijk is, is dat één enkele vorm van aanpak niet werkt. Meerdere behandelvormen combineren tot een geheel, wat individueel is afgestemd brengt wel succes.

"Iets waar je jaren over hebt gedaan om op te bouwen, is niet met 2 behandelingen weg".

Binnen de verpleegkundige praktijk heb ik hier een behandeltraject op gebaseerd en boek daarmee grote successen. Het proces gaat sneller als iemand zich goed weet te houden aan huiswerkopdrachten. Stapsgewijs leer je nieuwe gewoontes aan waardoor je beter voor jezelf leert zorgen. 

Neem gerust contact met me op. Je bent welkom in de praktijk in Delft zodat je ook lichamelijk behandeld kan worden met tuina (acupunctuur zonder naalden). Lukt dat niet? Dan worden ook telefonische behandelingen in aanmerking voor vergoeding.

 

 

Schaf hier jouw exemplaar aan!

 

Project-mij Controle over je auto-immuunziektel

 

Merlijn Boekhandel

 

Wat is een auto-immuun ziekte?

Een auto-immuunziekte is een verwarring van het immuunsysteem.  Lichaamseigen cellen en stoffen worden als lichaamsvreemd gekenmerkt. Het lichaam gaat dan antistoffen tegen de eigen weefsels vormen. Pijn, moeheid, depressie en verslagenheid spelen een rol. Jezelf verstoppen is geen optie. Je lijf kan niet op pauze, je kan niet vrij nemen van de pijn en de moeheid. 
Leer je energie weer te vinden. Werk naar dat lichaam wat zin heeft in de dag en energie heeft voor alle leuke dingen. Dat is hard werken. Met het boek Project Mij kom je daar. Dus waar wacht je op? 

Wil je meer weten of heb je een vraag? Neem dan contact met mij op.

Klik hier om contact op te nemen

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok