Project Mij

Controle over je auto-immuunziekte

Candida albicans heeft net als andere schimmels de schone taak om afgestorven organisch materiaal om te zetten in bruikbare compost. Dit is essentieel voor de cyclus van het leven. Schimmels horen net als bacterien in gepaste mate aanwezig te zijn in de darmen. Deze specifieke schimmels heeft echter de eigenschap om gelijk gebruik te maken van elke vorm van verzwakking. Bij een lagere weerstand zal het meteen aan het werk gaan, zo is het geprogrammeerd. Het is echter wat enthousiast omdat we een levend wezen zijn. Met de weerstand heb ik het over de vitaliteit op celniveau. Een cel die onvoldoende vitaal, door het einde van zijn levenscyclus, zou door het immuunsysteem moeten worden afgebroken. Dat heet apoptose.
Is candida echter in te grote mate in jouw lichaam aanwezig dan gaat het woekeren. Het begint alvast aan de niet-vitale cel, en verstikt hierbij de regio. Zo heeft het een geweldige voedingsbodem wat verdere woekering weer toestaat. Deze cirkel begint altijd in de darmen. Dus heb je een schimmeluitbraak op een andere oncomfortabele plaats, zoals huid of slijmvliezen, betekent dit alleen dat je dit kan zien. En de rest is er wel, maar zie je niet.
In Project Mij staat meer uitgelegd over candida. Binnenkort zal dit artikel uitgebreid worden met tips en adviezen om de woekering tegen te gaan.
Wil je  een seintje ontvangen over de publicatie, laat dat dan weten.

Schaf hier jouw exemplaar aan!

 

Project-mij Controle over je auto-immuunziektel

 

Merlijn Boekhandel

Wil je meer weten of heb je een vraag? Neem dan contact met mij op.

Klik hier om contact op te nemen

Wanneer de weg ophoudt, verander. Na verandering kun je verder. 


- I Tjing -