Project Mij

Controle over je auto-immuunziekte

Een van de oorzaken van langdurige klachten is de opstapeling van afvalstoffen. Deze zogenoemde toxinen zijn moeilijk af te breken. De lever en de nieren zijn onze reinigingsstations. Zij kunnen de aanvoerende stroom niet aan. Wat ze niet weggewerkt krijgen wordt geparkeerd. Als eerste in het bindweefsel. Je merkt dat je wt strammer en stijver wordt. Je kan je voorstellen dat al die afvalstoffen verstikkend werken op de lichaamscellen. Ter visualisatie; in elke cel staan meerdere vuilniszakken te wachten tot de buikorganen ze wel kunnen verwerken. Zo kunnen de cellen hun eigen werk ook niet goed doen.


Met voeding, sporten en candida aanpakken krijgen je cellen al een stuk meer ruimte. Dat kan je merken aan de helderheid van je gedachten. Gebruik je de grafiek van Project Mij, dan zal je het daarin terugzien.
Dus ookal ben je heel goed bezig, er komt een moment dat je behoefte krijgt aan een stap verder. Het reinigen van je spijsverteringskanaal is een goed begin voor al die 60.000.000 miljard cellen. Daar ligt de bron van de nieuwe bouwstenen. Bovendien krijgen je lever en de nieren de kans andere afvalstoffen te verwerken.
Het heeft mijn voorkeur om op een zachte manier jezelf intern te reinigen. Dat wil niet zeggen dat alleen aaien genoeg is. Vrijgemaakte afvalstoffen verergeren tijdelijk klachten. Het gaat erom dat je ze afvoert. De belasting moet gelijk zijn aan de draagkracht; alles in evenwicht, maar wel gestadig volhouden.


Denk eens aan kruidenthee die specifiek de lever reinigt. Paardebloemwortel en mariadistel zijn kruiden die een sterke werking hierop hebben, terwijl duizendguldenkruid en goudsbloem zorgen voor het verwijderen van de vrijgemaakte afvalstoffen. Deze thee kan je in de toekomst online bestellen. Wil je die nu al, dan vindt je de contactgegevens in het menu onderaan de pagina.
Andere manieren zijn het drinken van appelazijn, aloe vera of het niet belasten van de lever.
Appelazijn: 1 eetlepel op een halve liter lauw water in de ochtend.
Aloe vera: 1-2 eetlepels per dag. Een uur ervoor of erna niet eten/drinken.
De lever-niet-belasten als een korte kuur; eet 3 dagen geen belastende voeding. Dit zijn dierlijke eiwitten, gluten, alcohol, koffie, en verzadigde vetten.

Wil je meer weten over je reinigingsorganen, wat belastend is voor je lichaam of hoe je kan reinigen, hou de pagina dan in de gaten. De artikelen zijn in de maak. 

 

Wist je dat elk mens zo'n 60.000.000.000.000.000 cellen heeft? Samen voorzien ze in alle functies van jouw lichaam, zodat jij een leven kan leiden waarin je gelukkig bent. Deze kleine machines verzorgen jou, ze hebben echter zelf ook verzorging nodig. Zoals een auto alleen goed kan rijden als je de juiste brandstof tankt, regelmatig een beurt geeft, liefdevol wast en stofzuigt en af en toe uitdaagt, zo willen je cellen dat ook. 

Elke cel gebruikt de bouwstenen die je het lichaam aanbiedt. Je bent wat je eet. Wat je eet, daar ben je van opgebouwd. Dit is vooral zichtbaar in het celmembraam. Dat is jargon voor de celwand. Deze is gemaakt van vetten. Deze vetten vormen een barrière tussen het interne milieu van de cel en alles daarbuiten. Met verschillende poortjes in die celwand heeft de cel gecontroleerd contact met buiten. De wand van de cel is bepalend voor de flexibiliteit van de cel. Dit geldt niet alleen voor 1 exemplaar, maar voor alle 60 miljoen miljard stuks. (ongeveer, misschien heb jij er iets meer dan mij). 

Een cel die stug is, met een rigide celwand, beschadigd sneller en doet er langer over om zich te herstellen. Denk eens aan een hard vet wat je zou eten. Zoals vast frituurvet. Eet je dit af en toe, of heb je geen verstoord immuunsysteem, dan is er niets aan de hand. Eet je het zo vaak dat je lijf het gebruikt als bouwstenen, dan is de celwand van dezelfde structuur als dat blok frituurvet. Best stug en bovendien niet echt vloeibaar bij menselijke lichaamstemperatuur maar vanaf 58°C. 

Behalve de opbouw van de celwand is er ook een verband met het immuunsysteem. Hoe meer de cellen van verzadigde vetten zijn gebouwd, hoe meer witte bloedcellen worden gemaakt die inflammatie of ontsteking aanwakkeren. En dat is zonde. Voor de uitleg hoe dat precies zit, uitgelegd op een manier die je begrijpt verwijs ik je naar het deel 'Ínzicht' van boek Project Mij. 

 

Candida albicans heeft net als andere schimmels de schone taak om afgestorven organisch materiaal om te zetten in bruikbare compost. Dit is essentieel voor de cyclus van het leven. Schimmels horen net als bacterien in gepaste mate aanwezig te zijn in de darmen. Deze specifieke schimmels heeft echter de eigenschap om gelijk gebruik te maken van elke vorm van verzwakking. Bij een lagere weerstand zal het meteen aan het werk gaan, zo is het geprogrammeerd. Het is echter wat enthousiast omdat we een levend wezen zijn. Met de weerstand heb ik het over de vitaliteit op celniveau. Een cel die onvoldoende vitaal, door het einde van zijn levenscyclus, zou door het immuunsysteem moeten worden afgebroken. Dat heet apoptose.
Is candida echter in te grote mate in jouw lichaam aanwezig dan gaat het woekeren. Het begint alvast aan de niet-vitale cel, en verstikt hierbij de regio. Zo heeft het een geweldige voedingsbodem wat verdere woekering weer toestaat. Deze cirkel begint altijd in de darmen. Dus heb je een schimmeluitbraak op een andere oncomfortabele plaats, zoals huid of slijmvliezen, betekent dit alleen dat je dit kan zien. En de rest is er wel, maar zie je niet.
In Project Mij staat meer uitgelegd over candida. Binnenkort zal dit artikel uitgebreid worden met tips en adviezen om de woekering tegen te gaan.
Wil je  een seintje ontvangen over de publicatie, laat dat dan weten.

Schaf hier jouw exemplaar aan!

 

Project-mij Controle over je auto-immuunziektel

 

Merlijn Boekhandel

Wil je meer weten of heb je een vraag? Neem dan contact met mij op.

Klik hier om contact op te nemen

Wanneer de weg ophoudt, verander. Na verandering kun je verder. 


- I Tjing -